10 April 2012
Category:
Građevinarstvo
Comments: Komentari isključeni za Dobar početak građevinske sezone

Dobar početak građevinske sezone

Nakon što su ishodovane sve potrebne dozvole za objekat B-3, koji se sastoji od 9 spratova (PR+8) gdje su u prizemlju smještene garaže a na ostalim etažama stambene jedinice, odmah smo pristupili izvođenju radova koji za sada teku po planu.

Uporedo sa gradnjom objekta B-3 uskoro bi trebala početi izgradnja objekta B-2 koji je po gabaritima nešto manji od B-3 ali je iste spratnosti i namjene.

Prilikom planiranja buduće gradnje i u saradnji sa općinskim i komunalnim službama uspjeli smo postići jedno kvalitetno rješenje kako bi budući vlasnici i korisnici stambenih prostora imali što bolje uvjete življenja, a to se posebno odnosi na kvalitetnu infrastrukturu i dosta komotno vanjsko uređenje koje će zadovoljiti sve potrebe budućih stanara.

Što se pak samih objekata tiče, ovaj put smo posebnu pažnju posvetili izolaciji i uštedi energije, tako da će ovi objekti zbog svojih izolacijskih vrijednosti i ugrađenih materijala biti svrstani u kategoriju niskoenergetskih objekata.

Isto tako je novo i to što će sve „lođe“ i balkoni biti jednolično zatvoreni i ostakljeni, PVC prozori će biti ostakljeni termoizolacijskim staklom punjeni argonom i „lowe“ zaštitom sa aluminijskim roletnama, aluminijskim radijatorima i što će objekat ovaj put imati toplotnu fasadu debljine 10cm.

Naravno i dalje će naši kupci moći sudjelovati u odabiru pojedinih materijala i opreme kao i u kreiranju i uređenju svog stana.

Kada je u pitanju prodaja, ona je u toku i za sada možemo biti zadovoljni, te se nadamo da će i stanovi koji još nisu prodani brzo naći svoje kupce, a nama ostaje da opravdamo povjerenje naših kupaca i sačuvamo rejting koji Luciana ima na tržištu.

Comments are closed.